Philly Tankers har inngått en avtale om salg av fire produkt-tankere til Kinder Morgan for en samlet transaksjonsverdi på 568 millioner dollar. Samlet gevinst før skatt er på om lag 45 millioner dollar, over 370 millioner kroner, ifølge en melding mandag.

Aker Philly. Arkivfoto.
Aker Philly. Arkivfoto.

Styreleder ved Aker Philiadelphia-verftet og styremedlem i Philly Tankers, Kristian Monsen Røkke, er svært fornøyd med transaksjonen. Han var sentral i etableringen av Philly Tankers i 2014, som har spekulert i nybygg uten kontrakt rettet mot det amerikanske markedet gjennom The Jones Act.

- Philly Tankers har oppnådd betydelige mål siden oppstarten, inkludert langsiktig engasjement for to av selskapets skip, den opportunistiske utøvelsen av selskapets opsjoner, og nå overføring av alle fire byggekontrakter til Kinder Morgan, som gir en attraktiv avkastning for Philly Tankers' aksjonærer, sier Monsen Røkke i en kommentar.

Provenyet ventes utbetalt til aksjonærene etter levering av skipene, opplyser selskapet.

Produkt-tankerne er på 50.000 dødvekttonn bygges av Aker Philadelphia Shipyard og ventes å bli levert i perioden november 2016 til november 2017.

En ekstraordinær generalforsamling for aksjonærene i Philly Tankers vil bli gjennomført i tredje kvartal 2015 for formell godkjenning av transaksjonen fra aksjonærene.

Transaksjonen krever 80 prosent godkjennelse, men allerede har aksjonærer som representerer 85 prosent gitt forhåndsgodkjennelse som ikke kan trekkes tilbake, fremgår det.

Aker Philadelphia stiger 4,6 prosent til  181,50 kroner på Oslo Børs. Det verdsetter selskapet til omlag 2,3 milliarder kroner.

Les også: DNB med kraftig nedjustering: - Festen er over

De tjener en tidel av oss, men fine klær og smarttelefoner har de

Lånekutt på en halv million

Se også:(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Utsetting av ørret: - Ren forsøpling:

Utsetting av ørret: – Ren forsøpling av naturen
Lars Nilssen, produsent av tv-programmet «På fisketur med Bård og Lars», mener utsettingen av ørret i norske vann har gått altfor langt.
02:57
Publisert: