Aker Philadelphia Shipyard investerer 58,5 millioner dollar i selskapet Philly Tankers og får en eierandel på 54 prosent.

American Shipping Company investerer 25 millioner dollar og får en andel på 20 prosent. Det melder selskapene tirsdag. Philly Tankers vil noteres på den norske OTC-listen i midten av juli, men mål om notering i USA i midten av 2016.

Etter disse transaksjonene vil Philly Tankers ha en markedsverdi på 127,5 millioner dollar.

Levering i 2016

Selskapet har lagt ordre på to produkttanknybygg fra Aker Philadelphia Shipyard med levering i fjerde kvartal 2016 og første kvartal 2017, med opsjoner på ytterligere to nybygg med levering i tredje og fjerde kvartal 2017.

Før levering av det første skipet vil selskapet ha et eierskap og struktur som er fullt i henhold til kravene i Jones Act.

Selskapet vil utforske mulighetene av etablering av et Master Limited Partnership.

- Ren eksponering

For Aker Phildelphia Shipyard er kontraktsverdien for de to nybyggene rundt 250 millioner dollar, og lønnsomheten er på linje med tidligere guiding for skrog 021-030.

-Vi er glad for å se en så stor interesse for Philly Tankers. Selskapet tilbyr ren eksponering til et voksende sterkt marked og målsetter vekst gjennom en kombinasjon av nybygg, kjøp av eksisterende skip, og potensielt gjennom markedskonsolidering, sier styreleder Kristian Røkke i Aker Philadelphia Shipyard i melding. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.