Kjell Inge Røkkes sønn Kristian Monsen Røkke har de siste årene har stor suksess som toppsjef ved Aker Philadelphia-verftet (AKPS).

Monsen Røkke er nå innstilt som arbeidende styreleder ved AKPS, mens driftsdirektør Steinar Nerbøvik overtar hans rolle som administrerende direktør ved verftet, ifølge en børsmelding onsdag.

Monsen Røkke vil ha en aktiv rolle ved Aker Philadelphia-verftet frem til årsskiftet, og deretter fortsette som ordinær styreleder for verftet samt inneha en ny rolle i Aker-konsernet, fremgår det.

- Det har vært en ære å tjene som toppsjef og jeg ser fremt til å bidra til AKPS' vekst i en ny rolle. Selskapet tar fatt på en ny era og Steinar, med hans internasjonale skipsbyggingserfaring og sterke kunnskap om datterselskapet APSI, er unikt kvalifisert til å styre verftet gjennom dets rekordstore ordrereserve, sier Monsen Røkke i meldingen.

 

Han legger til at markedet fortsetter å holde seg sterk.

- Jeg vil primært fokusere på å maksimere mulighetene rundt våre tilgjengelige slots og shippingeiendeler, mens Steinar vil håndtere den daglige driften, som han har gjort det siste året, sier Monsen Røkke.

Øvrige styremedlemmer ventes være Audun Stensvold, Amy Humphreys og Elin Karfjell, der de to førstnevnte er på gjenvalg, mens sistnevntes periode ikke utløper før i 2015. Styreleder siden 2011, Jim Miller, og styremedlem Manuel Stamatakis, vil gå ut av styret, ifølge meldingen.

Innstillingene er ventet å bli vedtatt på selskapets generalforsamling 9. april.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.