Arne Blystad, som har felles eierskap med sin kone Marianne Heien Blystad (59), oppjusterer verdien på porteføljen med hele 519 millioner kroner, ifølge det nyss innsendte fjorårsregnskapet. 

Det betyr at resultatet totalt for gruppen, som inkluderer shipping, eiendom og investeringer på børsen, mer enn doblet seg. 

Blystad døpte i februar i år om sitt toppselskap Spencer Holding til Songa Holding.

Lå short

Blystad hadde ved årsskiftet en markedsportefølje på 476 millioner kroner, samtidig som han hadde shortposisjoner, altså poster der han vil tjene penger dersom kursen faller, på 44 millioner kroner. I tillegg har Blystad 300 millioner kroner i andre finansielle instrumenter i systemet, mens kontantbeholdningen er på mer enn 700 millioner kroner.

Songa Holding investerer i aksjer, instrumenter som derivater og obligasjoner, og gjør strategiske investeringer med kort og lang horisont. Ifølge aksjeeieropplysninger er Blystad-selskaper for tiden på eiersiden i blant andre Bank Norwegian, Nordic Semiconductor, Monobank og Fjord 1 på Oslo Børs.

Båter største enkeltpost 

Det er fortsatt skipsflåten som er den største enkeltposten i Songa-balansen, med 2,2 milliarder av totalbalansen på 6,1 milliarder kroner. Blant skipsinvesteringene er ti kjemikalieskip, en råoljetanker, samt to tredjedeler av tungløftrederiet Offshore Heavy Transport. Blystad er også en av de største aksjonærene i det børsnoterte bulkrederiet Songa Bulk. 

Inntektene fra shipping falt, hovedsakelig på grunn av tøffere forhold i tungløft, mens aktiviteten innen eiendom, og særlig med utviklingsprosjektet Blystad driver i Sørkedalsveien i Oslo, bidro til veksten. 

Songa Holding-konsernet har en egenkapital på 3,4 milliarder kroner per årsskiftet, som tilsvarer 56 prosent.

 (Vilkår)

Slik får du gode feriebilder: Fotografens tips til fotografering med mobilen
DNs fotograf Aleksander Nordahl gir deg sine beste tips for fotografering med mobilen.
04:22
Publisert: