– Jeg har hatt denne posisjonen i over 20 år. Jeg varslet styret for en tid siden at jeg vil ha mer fokus på langsiktig, overordnet strategi, samtidig som jeg vil gi rom for nye mennesker med nye ideer og kompetanse. Jeg ser frem til å jobbe sammen med den nye administrerende direktøren og en sterk ledelse, sier Camilla Grieg i en pressemelding.

Hun slutter som sjef 1. juli, men fortsetter som styreleder i selskapet. Den rollen tar hun over fra søsteren Elisabeth Grieg. Inntil videre fortsetter Elisabeth Grieg som styremedlem av selskapet.

Matt Duke tar over som administrerende direktør. Han har i ledelsen av selskapet siden januar i fjor, og har tidligere jobbet i Kongsberg Digital og Odfjell SE.

– Jeg er ydmyk, beæret og svært takknemlig for å ta rollen som konsernsjef for Grieg Star. Det har aldri vært en mer spennende eller utfordrende tid å lede i vår bransje, sier han i pressemeldingen.

– Til slutt var det åpenbart at vi hadde en bra intern kandidat. Det var ikke noe behov for å hente noen fra utsiden. Matt Duke er en sterk, empatisk, og visjonær leder. Han kjenner industrien, men har evnen til å tenke utenfor boksen. Matt har alle kvaliteter vi ser etter i en administrerende direktør for at Grieg Star skal lykkes i årene som kommer, sier Elisabeth Grieg i meldingen.

Grieg Gruppen har en rekke forskjellige selskap som driver med både shipping og oppdrettslaks. Årsresultatet som ble lagt frem tidligere i år viste at det meste gikk trådt, utenom laksegiganten Grieg Seafood som dro i inn over én milliard kroner i overskudd. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.