Som følge av smittesituasjonen og myndighetenes reguleringer, legger Color Line skipet Color Line Fantasy til kai. Det innebærer at ytterligere 400 ansatte blir permittert fra selskapet.

– Reduksjon av kapasitet er dessverre nok en gang nødvendig, og det er avgjørende at regjeringen og Stortinget stiller opp med kompensasjonsordninger både i høst og til neste år, sier konsernsjef Trond Kleivdal i Color Line i en pressemelding.

MS Color Magic vil fortsatt seile til Kiel, men passasjerene vil være om bord under hele reisen uten å gå i land. Ilandstigningen vil først skje ved retur i Oslo.

Godstrafikken vil skje ved hjelp av Color Magic og MS Color Carrier mellom Oslo og Kiel, mens MS Superspeed 1 og 2 vil ta seg av trafikken mellom Hirtshals, Larvik og Kristiansand.

Det er reder Olav Nils Sunde som eier cruiseskipsselskapet. I starten av september varslet selskapet at de vil kutte 300 stillinger fra og med 2021. Til vanlig har Color Line 1700 ansatte på sjøen og 500 på land. I september var omtrent 300 av dem permittert.

Color Line hadde et resultat på minus 639 millioner kroner i løpet av årets seks første måneder, sammenlignet med minus seks millioner kroner første halvår i 2019. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.