En førsteinstansdomstol i New York har avslått Det John Fredriksen-dominerte tankrederiet Frontlines forsøk på å blokkere transaksjonen mellom DHT Holdings og BW Group.

Det sier konsernsjef Carsten Mortensen i BW Group til nettstedet Splash24/7. Det Oslo-drevne stortankrederiet DHT Holdings bekrefter de samme opplysningene overfor DN.

Det var i en rettshøring i New York onsdag ettermiddag at partene la frem sine sider av saken, og domstolen så valgte å avslå Frontlines forsøk på å stoppe transaksjonen. 

I slutten av mars ble det kjent at DHT kjøper BW Groups stortankflåte i en transaksjon der BW Group kommer inn som største aksjonær med 35 prosent av aksjene. Gjennom dette blir BW ny dominerende og blokkerende aksjonær i DHT. DHT opplyser til DN at det første skipet ble levert torsdag.

Ville bli verdens største

Det var i slutten av januar at Frontline varslet at det ville kjøpe konkurrenten DHT, og skape verdens suverent største tankrederi.

Onsdag ettermiddag varslet DNs søsteravis Tradewinds at John Fredriksens Frontline hadde gått til søksmål i USA for å kreve stans i avtalen mellom BW og DHT. DHT har tidligere avvist to frierier fra Frontline, og ifølge rettsdokumentene har DHT-styret nå avvist et tredje tilbud. 

Frontlines advokater mener DHT-styret har forhindret tilbudet å nå aksjonærene, og vil tvinge partene til forhandlingbordet gjennom en midlertidig forføyning.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Den ultimate treningsformen for Bente og Christopher: - Det virket som et ork, men nå er vi avhengig
Bente og Christopher Jacobsen var overvektige. Slik kom de i form.
01:26
Publisert: