Over tre år skal selskapet investere 300 millioner dollar i nyhetsprogrammer, partnere og innhold, ifølge CNN. Noe av midlene skal gå direkte til organisasjoner som medieorganisasjonen Pulitzer Center og Report for America, som jobber for bedre dekning av lokale nyheter.

Store deler av satsingen skal støtte nettopp lokale nyheter, og er en del av Facebook Journalism Project som ble startet for to år siden.

I en pressemelding tirsdag opplyser selskapet at de også vil utvide dette prosjektet globalt, blant annet til Europa. Det er satt av 20 millioner dollar til denne delen av prosjektet.

Google lanserte et tilsvarende tiltak i fjor, og også de lovet å investere 300 millioner dollar i nyhetsmedier.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

DNs Kjetil Wiedswang om brexit: Sannsynlig at de utsetter utsettelsen
DNs Kjetil Wiedswang og tidligere Høyreleder Jan Petersen om kveldens avstemning i parlamentet.
04:48
Publisert: