Offshorerederiet Farstad Shipping er hardt rammet av offshorekrisen, og den krevende markedssituasjonen har påført selskapet i milliongjeld.

Innen andre kvartal 2017 forfaller to milliarder kroner i gjeld, noe Farstad ikke hadde hatt mulighet til å betjene med dagens inntjening og kapitalstruktur. Selskapet fikk først avdragsutsettelse og dermed frist på seg til 1. oktober for å forhandle frem en ny avtale.

Nå er partene i denne såkalte «standstill and deferral»-avtalen, som ble signert 30. juni 2016, er blitt enige om en forlengelse av denne avtalen. Det opplyses i en melding fra selskapet fredag kveld.

Utsatt til november

Forlengelsen medfører at alle nedbetalinger av Farstad konsernets finansielle gjeld til de aktuelle kreditorer som har forfalt fra og med 1. juli, er utsatt til 10. november 2016.

Avtalen er basert på visse vilkår som må oppfylles i løpet av perioden.

Forlengelsen av «standstill and deferral» avtalen legger til rette for Farstad konsernets videre konstruktive dialog med investorer, strategiske partnere og långivere.

Parallelt fortsetter Farstad arbeidet med å optimalisere selskapets driftsmodell, flåtesammensetning og flåteutnyttelse, i tillegg til å fokusere på kostnadsreduserende tiltak.

Vil ikke spekulere

- Dette betyr at så lenge vi ikke har gått ut med en refinansieringsløsning, så er vi fremdeles i diskusjon med våre kreditorer og har fått anledning til å fortsette med det. Det er i korte trekk det forlengelsen innebærer for selskapet, forklarer konsernsjef Karl-Johan Bakken i Farstad Shipping til DN.

Han vil ikke spekulere i hvor langt unna en endelig løsning kan være.

- Det er et godt spørsmål som vi dessverre ikke får svar på i dag, sier han.

Hva forlengelsen kan bety for en eventuell restrukturering med hensyn til andre som kan være interesserte i å overta selskapet, vil Bakken heller ikke svare på.

- Det er forferdelig spennende å tenke høyt omkring både det ene og det andre, men å legge ut på å spekulere i noe sånt, verken kan eller ønsker jeg å gjøre, forklarer konsernsjefen.

 

Les også: Røkke-løsning fikk bankene til å steile dnPlus  

Tror bankene tvinges til utlånstap dnPlus

Jakter penger hos milliardærtrio dnPlus
 

Se DNtv:

Sjekk den nye, spreke suven fra BMW
BMW fyller x-rekken med ny modell.
00:55
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.