Morgan Stanley har oppgradert Frontline til «equal weight». Meglerhuset mener Frontlines gjeld endelig er håndterbar, som gjør at aksjonærene kan tjene på det sterke tankmarkedet, ifølge en oppdatering onsdag.

Morgan Stanley-analytikerne erkjenner at det fortsatt er risikoer knyttet til Frontline-aksjen, men understreker at det også finnes muligheter.

Risikoen er relatert til muligheten for at Frontline vil utnytte det sterke tankmarkedet til å skrape sine eldre skip. Dette vil kunne føre til en vesentlig reduksjon i resultatkapasiteten, uten muligheten til å reinvestere, og med fare for en ny aksjeemisjon.

Samtidig kan et potensielt svakere enn ventet tankmarked i 2016 øke den finansielle risikoen for Frontline, tilføyes det.

Når det er sagt, er det også en mulighet for en fusjon med det tilknyttede selskapet Frontline 2012, som eier 41 nyere tankskip. En slik transaksjon vil kunne transformere Frontline til et av de største tankrederiene i verden igjen.

Når det gjelder Frontlines gjeld, fremholder Morgan Stanley at den nåværende bankgjelden er under 60 millioner dollar, som er om lag 45 prosent av verdien på de to nyeste suezmax-skipene til selskapet. Den resterende gjelden er på om lag 115 millioner dollar til tilknyttede selskaper. I tillegg har man leasingforpliktelser på rundt 620 millioner dollar for 21 innleide skip.

«Vi mener den finansielle risikoen enkelt kan håndteres, ettersom rundt 85 prosent av betalingsforpliktelsene er til tilknyttede selskaper, samtidig som Frontline har over 150 millioner dollar i kontanter pluss netto arbeidskapital samt de 21 innleide fartøyene», skriver meglerhuset.

Når det gjelder tankmarkedet, har Morgan Stanley tro på at markedet vil fortsette styrkingen på sannsynlige nye volumer fra Libya og Iran, samt begrenset vekst i den globale flåten i år.

Meglerhuset estimerer at Frontline vil kunne øke sin verdijusterte egenkapital med 0,3-0,4 dollar per aksje pr kvartal fremover, og dermed på rundt et år doble verdien fra dagens 1,7 dollar per aksje.

Frontline-aksjen stiger 5,1 prosent til 22,80 kroner på Oslo Børs onsdag.

Les også:
Ser Norwegian 50 prosent opp

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.