Det John Fredriksen-kontrollerte tankrederiet Frontline er i gang med et fiendtlig oppkjøpsforsøk på den USA-noterte konkurrenten DHT.

Et oppkjøp vil gitt en samlet flåte på til sammen 79 tankskip, og det ville blitt verdens klart største tankrederi.

Men nå har styret i DHT Holdings enstemmig avvist Frontline Ltd.s reviderte forslag om å kjøpe opp alle utestående DHT-aksjer, skriver DHT Holdings i en melding.

Frontline foreslo et vederlag på 0,8 Frontline-aksjer for hver DHT-aksje.

Tidligere i februar ble et bud tilsvarende 0,725 Frontline-aksjer per DHT-aksje avvist.


– Det reviderte Frontline-budet er utilstrekkelig og ikke til beste for DHT og dets aksjonærer, skriver DHT-styret i meldingen.

- Styret merker seg særlig at Frontlines reviderte bud fortsatt i stor grad undervurderer bidraget DHTs forretning og flåte ville gi til et sammenslått selskap  skriver DHT-styret. 

Tidligere tirsdag la Frontline frem rapporten for fjerde kvartal 2016.

- Som DHTs største aksjonær er vi overrasket over at DHT-styret har avvist våre gjentatte forsøk på å diskutere en forretningssammenslåing, som vi tror klart vil være til beste for alle aksjonærene, skriver administrerende direktør Robert Hvide Macleod i Frontline i rapporten.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.