– Vi kjenner ikke årsaken til eksplosjonen og brannen, men vi utelukker at det er feil ved skipet som har forårsaket dette. Hele denne alvorlige hendelsen vil bli gransket og grundig etterforsket. Vi vil selvfølgelig ta en aktiv rolle i dette arbeidet, og det er i den prosessen årsaken skal fastslås, skriver administrerende direktør i Frontline, Robert Hvide Macleod, i en tekstmelding til DN.

Administrerende direktør i Frontline, Robert Hvide Macleod.
Administrerende direktør i Frontline, Robert Hvide Macleod. (Foto: Elin Høyland)

Hentes av bergningsbåt

Skipet «Front Altair» som torsdag morgen sto i brann i Hormuzstredet i Omanbukta driver med kurs vekk fra land, men brannen om bord på skipet er slukket. Skipet, som eies av John Fredriksens tankrederi Frontline, ventes å bli møtt av en bergningsbåt torsdag ettermiddag.

Også det japanske skipet «Kokuka Courageous» begynte å brenne torsdag. Representanter for dette skipet har selv sagt at det ble utsatt for et angrep, men ingen har så langt tatt på seg skylden for angrepene.

USA hevder at Iran står bak angrepene.

– USAs vurdering er at Iran er ansvarlige for disse angrepene, sa Pompeo under en pressekonferanse torsdag kveld, ifølge NTB.

Amerikanske myndigheter la også frem en overvåkingsvideo de hevder beviser at iranerne stod bak angrepene på de to tankskipene.

Iranske myndigheter har kategorisk avvist det de beskriver som «USAs ubegrunnede påstander».

USA hevder denne videoen viser iransk marine fjerne en mine fra japansk tankskip
Torsdag ble de to skipene «Kokuka Courageous» og norske «Front Altair» rammet av eksplosjoner i Omanbukten. Amerikanske myndigheter hevder denne videoen viser iransk marine som fjerner en udetonert mine fra japanske Kokuka Courageous.
01:00
Publisert:

Ikke registeret forurensning

– Våre kolleger fra «Front Altair» ankommer i formiddag Bandar Abbas i Iran. De blir tatt godt vare på og vi gjentar at ingen av mannskapet ble skadet, og at det heller ikke er registrert forurensning, sier Hvide Macleod.

Mannskapet om bord besto av elleve russere, en georgier og elleve filippinere. Alle ble reddet om bord i «Hyundai Dubai», og videre over i et iransk marinefartøye som fraktet alle inn til havnebyen Jask.

– Vi vil gjerne gjenta vår takk til alle som har bidratt i arbeidet med å få kollegene våre trygt i land, sier Hvide Macleod.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.