Farstad Shipping opphører å eksistere 9. juni, ifølge Sysla. Selskapet slår seg sammen med John Fredriksens Deep Sea Supply og Solstad offshore som kontrolleres av Kjell Inge Røkke. Navnet på den nye gruppen blir Solstad Farstad og skal ha hovedsete i Skudeneshavn i Rogaland.

– Vi har vurdert om fusjonen i betydelig grad vil hindre effektiv konkurranse. Det finner vi ikke at den gjør, sier fungerende avdelingsdirektør Eivind Campbell Lillesveen i Konkurransetilsynet.

Det nye rederiet blir Norges desidert største, og blant de største i verden. Rederiet får en flåte på 154 skip, over dobbelt så mange som rederiet som til nå har vært Norges største, Dof.

Det pågår nå forhandlinger om hvordan Solstad Farstad skal driftes. Diskusjonene dreier seg i blant annet om hvilke avdelinger som skal drifte hvilke type skip, hvem som skal ha ansvaret for hva – også når det gjelder ulike kontor ute i verden.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

- Jeg har bokset i 70 år
Birger «Biggen» Olsen (86) har fremdeles kraft i slagene.
02:59
Publisert: