Konsernsjef Herman Billung i det John Fredriksen-dominerte tørrlastrederiet Golden Ocean går og erstattes av finansdirektør Birgitte Vartdal, ifølge en melding mandag.

Både selskapets styre og skipsrederen selv takker ham for å ha gjort Golden Ocean til en verdensledende tørrlastaktør.

- Jeg ønsker å takke Herman Billung for hans arbeid og iherdige innsats de siste elleve årene, og ønsker ham alt godt for fremtiden, sier Fredriksen, som også er styremedlem i selskapet.

Herman Billung (t.v.) og Birgitte Vartdal, Golden Ocean. Foto:
Herman Billung (t.v.) og Birgitte Vartdal, Golden Ocean. Foto: (Foto: Per Thrana)
Tidligere finanssjef, Per Heiberg, rykker opp som ny finansdirektør etter Vartdal.

- Jeg er også svært fornøyd med at Birgitte Vartdal rykker opp som konsernsjef og Per Heiberg som finansdirektør. Med en moderne flåte, god finansiell situasjon og sterk organisasjon er Golden Ocean godt posisjonert til å dra nytte av en bedring i tørrbulkmarkedet, sier Fredriksen.

- Jeg har hatt elleve fantastiske år i selskapet. Det er ikke noen dramatikk i dette. Etter den siste restruktureringen har vi bygget et godt fundament, og av og til kan det være godt for et selskap med endring, sier Billung til TDN Finans mandag.

Ingen endring i strategi

Strategien til Golden Ocean Group ligger fast etter konsernsjefbyttet.

- Vi var gjennom full refinansiering og emisjon i februar og da skaffet vi oss midler til 2,5 år med dårlig marked. Fremover må vi jobbe for god drift og fortsette strategien som vi la der, det er ingen endring på det, sier konsernsjef Birgitte Ringstad Vartdal til TDN Finans mandag.

Les mer:

Golden Ocean har også besluttet å etablere en egen stilling som kommersiell direktør (COO) og søker aktivt etter en kandidat til å fylle rollen, fremgår det av meldingen.

"Endringene etterfølger den vellykkede refinansieringen av Golden Ocean i februar 2016, der selskapet styrket sin finansielle posisjon samtidig som man beholdt en attraktiv og betydelig eksponering mot tørrbulkmarkedet", heter det.

Golden Ocean stiger 2,4 prosent på en svak Oslo Børs.

Sålangt i år er aksjen ned over 25 prosent. Går man enda lenger tilbake har over 80 prosent av verdiene forduftet det siste året.

Følg markedet på DN Investor

Les også: Riggtallet faller

DN Ekspress: Asia-børser ned før nytt Japan-sjokk

Nå slår Cruz og Kasich seg sammen mot Trump (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Se DNtv:
Prince-fans i sjokk: - Jeg kunne ikke tro det. Han var her på lørdag og spilte.
Gråtende fans har møtt opp utenfor artistens studio og hjem etter at Prince ble funnet død.
01:13
Publisert:

Tidenes beste BMW
BMW M2 byr på så store mengder kjøreglede at DNs biljournalist blir ekstatisk.
01:55
Publisert: