6. juni skulle Torstein Hagens selskap Viking Ocean Cruises opprinnelig holde et avslutningsarrangement med Nor-Shipping.

Her skulle blant annet det nye cruiseskipet «Viking Jupiter» også bli døpt, noe som selskapet nå avlyser etter cruiseulykken i Budapest forrige uke.

– Det var med tungt hjerte vi fikk beskjed om den dypt tragiske hendelsen i Budapest. Av respekt og med medfølelse for ofrene og deres familier, har vi bestemt oss for å kansellere dåpen av «Viking Jupiter», sier Torstein Hagen i en pressemelding sendt fra selskapet hans Viking Ocean Cruises.

Cruiseskipet deres «Viking Sigyn» kolliderte forrige uke inn i en turistbåt med 35 personer forrige uke i Budapest. Båten sank i Donau, og syv mennesker omkom. 21 personer er fortsatt savnet.

Kapteinen på den norskeide båten, en 64 år gammel mann fra Ukraina, er arrestert og ble lørdag siktet i saken.

Viking Jupiter er Viking-rederiets sjette skip som er registrert i NIS – Norsk internasjonalt skipsregister – og har norsk flagg.

Har forståelse

Nor-Shipping vil gjennomføre sitt planlagte avslutningsarrangement.

Selskapet samler hvert andre år mer enn 30 000 delegater fra hele verden.

– Vi har stor forståelse for at Torstein Hagen og Viking Cruises ikke ønsker å gjennomføre en dåpsfest i skyggen av ulykken i Budapest, sier direktør Per Martin Tanggaard i Nor-Shipping.

Det er ikke mange månedene siden rederiet sist var i søkelyset, der de tidligere har hatt problemer med skipene sine.

I april kolliderte skipet «Viking Idun» med en oljetanker i Nederland. Ingen passasjerer ble da skadet.

I mars var det skipet «Viking Sky» som fikk motorstans i dårlig vær, da det var på vei fra Tromsø til Stavanger. Det var da 1373 personer om bord, og rundt 470 passasjerer ble heist om bord i helikopter i en omfattende redningsaksjon. Totalt ble 27 personer sendt på sykehus i Molde og Kristiansund.

«Viking Sky» fikk da kritikk fra flere hold for å ha lagt ut i det dårlige været, mens Sjøfartsdirektoratet konkluderte med at årsaken var lavt oljetrykk.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.