Gassrederiet Höegh LNG fortsetter å betale utbytte. Aksjonærene får tilsammen 7,7 millioner dollar (64 millioner kroner), det samme som etter første kvartal.

Höegh-selskapet konsentrerer seg om eierskap i og drift av lagrings- og regassifiseringsterminaler for flytende naturgass, LNG. Der har det bygget opp en betydelig kontraktsreserve. Før avskrivninger og renter vil den gi en inntektsstrøm på 3,4 milliarder dollar fordelt over de neste 13 årene.

Frode Mørkedal i Clarksons Platou Securities viser til at dette markedet styrker seg i kjølvannet av lave gasspriser. Rederiet arbeider nå med tre forskjellige beskjeftigelsesalternativer for det eneste ledige nybygget, som etter planen ferdigstilles i mars neste år. For å sikre seg enda en slik langtidskontrakt i 2017 vurderer Höegh LNG å bygge om en nyere LNG-tanker.

Målet er å ha 12 flytende lagrings- og regassifiseringsenheter i drift eller under bygging i 2019, mot åtte i dag. Det bør det være gode muligheter for at selskapet vil klare. Ifølge LNG World Shipping er det 44 potensielle slike prosjekter rundt om i verden.

Veksten kan finansieres via det amerikanske aksjemarkedet, der Höegh har et børsnotert «master limited partnership». Det kjøper fartøyene etterhvert som de går på kontrakter. Alternativet er å hente egenkapital via Oslo Børs eller legge ut usikrede obligasjoner.

På Oslo Børs steg aksjen marginalt til 92,75 kroner mot slutten av fredag. Det gir rederiet en børsverdi på vel syv milliarder kroner. Ifjor sommer ble aksjen på det høyeste handlet til 134,50 kroner.

Les hele avisen(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.