Fjoråret ble en etterlengtet opptur for bilskipsrederiet Höegh Autoliners som leverte en resultatforbedring på over 80 millioner dollar ifjor, til et overskudd på 32 millioner dollar etter skatt. Det tilsvarer om lag 266 millioner kroner med dagens dollarkurs.

Det var bedrede operasjonsmarginer og andre viktige forholdstall som ga fremgang i resultatet, ifølge selskapets årsberetning.

Fraktvolum økte samtidig med 4 prosent, mens salget av personbiler økte med 1,7 prosent på verdensbasis. Inntektene falt likevel med 5 prosent til 1124 millioner dollar ifjor.

Verdens største

I løpet av fjoråret mottok det to nye bilskip fra den nye New Horizon-serien. Skipene ble ifølge årsberetningen levert fra Xiamen i Kina. Med plass til 8.500 biler på sitt 71.000 kvadratmeterstore skipet er det verdens største.

– Det vil forbedre vår operasjonelle kapasitet ytterligere, skriver styret i årsberetningen, som blant annet er signert av hovedeier og styreleder Leif O. Höegh.

Høegh Autoliners vil over de neste 12 månedene få levert ytterligere fire skip fra New Horizon-serien.

Refinansiert

Ved årsskiftet hadde Höegh Autoliners en bokført egenkapital på 1.224 millioner dollar. Den rentebærende gjelden summerte seg opp til 786 millioner dollar.

– I januar 2016 refinansierte selskapet et rammelån på 1,4 milliarder dollar med en ny rammelån på 1 milliard dollar.

I februar 2016 var lånet fullt tatt ut, og selskapet planlegger å betale tilbake lånet i juli 2010.

Selskapet melder i sin årsberetning at det er i ferd med å fullføre et oppkjøp av en operatør i Karibia, noe som vil øke operasjonene i dette området fra ett til tre fartøyer. Höegh Autoliners eies av Leif Höegh & Co. (61,25 prosent) og danske A.P. Møller-Mærsk.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.