Fire ansatte ved rederiet ble tirsdag eksponert for pulveret, som kom i en plastkonvolutt. Pulveret ble undersøkt av bombegruppen tirsdag kveld, som konstaterte at stoffet var ufarlig.

Fungerende lensmann i Askøy og Øygarden, Torbjørn Mørk, sier til NTB at saken nå etterforskes som en grov trusselsak. Han understreker at det kan bli en krevende jobb å finne viktige spor på konvolutten.

– Vi vil prøve å spore hvor brevet har kommet fra. Men et brev som har vært igjennom posten er jo håndtert av et visst antall personer, så det vil normalt sette seg en del spor og fingeravtrykk – noe som kan gjøre jobben krevende, sier han.

Han legger til at de vil sjekke med Posten og undersøke hvor langt tilbake de kan greie å spore brevet.

Ifølge daglig leder Trym Jacobsen i Høyland Offshore var konvolutten stilet til redningsskipet Ocean Viking, skriver Bergensavisen. Ocean Viking er en gjenganger i nyhetsbildet på grunn av dets oppdrag for organisasjonen SOS Méditerranée i Middelhavet, der det henter opp flyktninger fra båter.

En av de ansatte ble tirsdag fraktet til Haukeland universitetssjukehus av sikkerhetshensyn, men vedkommendes tilstand er foreløpig ukjent, ifølge Mørk.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.