Kværner-sjef Jan Arve Haugan og resten Kværner-mannskapet har all grunn til å smile over meglerhuset Carnegies rykende ferske oppdatering av selskapet.

Den Kjell Inge Røkke- og Aker-kontrollerte verftsgruppen blir roset opp i skyene med kjøpsanbefaling og et kursløft på 30 prosent fra 13 kroner aksjen til 17 kroner.

– Vi ser en bølge av store kontraktmuligheter i seks til ni måneder, skriver meglerhuset, og legger til at det i beste fall kan øke Kværners ordrebok fra 10 milliarder kroner til 30 milliarder kroner.

Kværner-sjefen vurderer investeringer

Opprustning av oljeplattformene Castberg, Snorre 2040, Sverdrup ph 2 og Valhall trekkes frem som store prosjekter som i Kværners marked.

I forbindelse med andrekvartalsrapporten til Kværner sa Jan Arve Haugan at han ser flere muligheter enn før, etter at selskapet er blitt rammet kraftig av oljekrisen, der store utbyggingsprosjekter har stanset opp.

– Vi ser nå flere prospekter å by på, sammenlignet med markedet for et år siden. Kværner kan tilby kundene svært effektiv, industrialisert prosjektgjennomføring når vi kan opprettholde et relativt jevnt aktivitetsnivå. Vi har en solid markedsposisjon for våre viktigste produkter og tjenester, og vurderer investeringer i videre utvikling av ekspertise, anlegg og produkter, sa han i en melding.

– Et kupp

Når Kværner nå snart legger frem resultatet for tredje kvartal venter Carnegie et resultat før skatt, renter, nedskrivninger og avskrivninger (ebitda) på 162 millioner kroner, som vil gi en ebitdamargin på 10,3 prosent - ny marginrekord for Kværner.

– 2,5 ganger ebitda er et kupp, og vi tror det kommer et kontraktsrush fremover, skriver Carnegie.

Siden verftsgruppen la frem resultatet for andre kvartal i midten av juni har aksjen steget med rundt 20 prosent på Oslo Børs. Mandag ettermiddag er aksjen opp rundt fire prosent. (Vilkår)

Årets fredspris gir neppe færre bomber, men komiteen viser en positiv selvstendighet.
Kjetil Wiedswang kommenterer årets fredsprisvinner ICAN.
01:58
Publisert: