For andre kvartal på rad sender tørrlastrederiet Jinhui Shipping and Transportation resultatvarsel til Oslo Børs. Kort tid etter at meldingen kom, falt aksjen 12,5 prosent til 14 kroner. Hittil i år er den ned vel 50 prosent.

En gjennomgåelse selskapet har gjort viser at det ligger an til et underskudd etter de første ni månedene i år på 19 millioner dollar. Av dette gjelder 14 millioner dollar driften i tremånedersperioden juli-september. Det inkluderer et urealisert aksjetap på fire millioner dollar.

Rederiet viser til at markedssentimentet for tørrlast fremdeles er «utfordrende». For de skipstypene Jinhui konsentrerer seg om har spotmarkedet vært svakt gjennom store deler av året.

Les også: DNB Markets ser gjeninnhenting i shipping

Les også: Flere overraskelser fra Fredriksens tørrlastrederi

Bulkcarriere på rundt 75.000 dødvekttonn har hittil i år hatt en snittinntjening på 7600 dollar dagen, mot 8800 dollar per skip per dag etter de ti første månedene ifjor. Det viser tall fra RS Platou Economic Research.

 

Får ikke oppgjør

Jinhui sliter også med dårlige betalere. I likhet med Helge Eide Knudsens rederi Spar Shipping i Bergen har selskapet et betydelig tilgodehavende i Shanghai-baserte Grand China Logistics. Til tross for to voldgiftsdommer som tilkjenner Jinhui 29 millioner dollar venter rederiet fortsatt på endelig oppgjør fra Grand China.

I tillegg er Jinhui tilkjent over 40 millioner dollar fra Singapore-selskapet Parakou. Også her uteblir oppgjøret.

Meglerhuset Arctic Securities lar seg ikke skremme av gårsdagens melding og opererer med en kjøpsanbefaling på aksjen, mens kursmålet nedjusteres fra 26 til 22 kroner.

Ifølge Arctics shippinganalytikere handles Jinhui-aksjen med en betydelig rabatt målt mot de underliggende verdiene. Den verdijusterte egenkapitalen anslås til 27 kroner.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.