Tidligere i år ble Jo Lunder (53) presentert som ny konsernsjef i Fredriksen-gruppen.

John Fredriksen tok sjansen til tross for Vimpelcom-saken. Så ble Lunder i starten av november pågrepet og siktet for grov korrupsjon.

I et intervju med DN på fredag, gjør John Fredriksen det klart at Lunder ikke kommer tilbake.

– Nei, han kommer ikke tilbake her. Det har vi avklart oss imellom på en ryddig og ordentlig måte. Jo Lunder må bruke tiden sin på det han nå er oppe i. Jeg ønsker ham lykke til videre, sier Fredriksen.

En konsekvens

DN fikk torsdag ikke kontakt med Lunder. Hans advokat Cato Schiøtz sier at Lunder ikke kommer til å kommentere avslutningen av arbeidsforholdet hos Fredriksen.

Ifølge Schiøtz er avslutningen av arbeidsforholdet en konsekvens av at Økokrim har siktet Lunder for korrupsjon i Vimpelcom-saken.

– Alle skjønner at med siktelsen hengende over seg, så er det vanskelig for ham å fungere i den typen stillinger. Med den usikkerheten er dessverre verden blitt slik for Lunder, sier Schiøtz.

Under vurdering

John Fredriksen vil nå vurdere hva han gjør med organiseringen av konsernledelsen.

– Vi har jo mange flinke folk. Vi ser på hva vi skal gjøre nå, men det er ikke sikkert at vi trenger å erstatte Lunder i akkurat den funksjonen han var tiltenkt. Det viktige er at vi organiserer oss slik at kontrollen er god, sier Fredriksen.

Lang karriere

Jo lunder var lenge regnet som telebransjens «wonderboy». Han kom til Fredriksen-gruppen fra 15 år i en rekke sentrale stillinger i Vimpelcom - sist som konsernsjef.

DN stilte Vimpelcom og Jo Lunder de første spørsmålene om selskapets investeringer i Usbekistan høsten 2013. Lunder stilte i ett intervju med DN denne høsten, som varte i 30 minutter. Siden tok det 2,5 år før Lunder igjen snakket med norsk presse, i et intervju med DN i mars i år. Da avviste han alle spørsmål om Usbekistan-investeringene.

DN skrev tidligere i år at Lunder kunne miste toppjobben hos Fredriksen: Kan miste toppjobben hos Fredriksen (DN +)

Les også:

Asia i dag: Her koker det i eiendomsmarkedet

Slår alarm om eiendomsprisene

Se DNtv: Slik blir du klar for vinterløping

Slik blir du klar for vinterløping
- Ingen grunn til å droppe utetreningen når vinteren kommer.
01:46
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.