Flex LNG, som vil bytte navn til Exmar LNG etter at transaksjonen med Exmar og Geveran Trading er fullført, planlegger å gjøre en emisjon innen 12 måneder med notering på Oslo Børs. Både Fredriksen-gruppen og Exmar vil være langsiktige eiere.

Det sier finansdirektør Miguel de Potter i Exmar til TDN Finans onsdag.

- Det vi vil gjøre er å benytte den eksisterende noteringen til Flex LNG på Oslo Axess i forbindelse med veksten til selskapet i første omgang. Vi venter å gjennomføre utstedelse av egenkapital på Oslo Børs innen 12 måneder, sier han til TDN Finans.

I tråd med veksten til selskapet kan det også komme til å bli vurdert andre noteringsmuligheter, som noen av konkurrentene har gjort.

Størrelsen på emisjonen er for tidlig å fastslå, og vil avhenge av flere faktorer.

- Det er for tidlig å gi et anslag på omfang. Det handler blant annet om kapitalbehovet, hvordan prisen på aksjen er, samt hvorvidt Fredriksen-gruppen eller Exmar vil delta i utstedelsen eller ikke. I tråd med veksten i selskapet er det rimelig å anta at Exmars andel vil bli utvannet, sier de Potter til TDN Finans.

Han ser også gode muligheter for å få finansiering for vekst gjennom obligasjoner med tiden, men presiserer at utstedelse av ny egenkapital planlegges først.

- Utstedelse av ny egenkapital vil være den mest ryddige måten å hente finansiering på, den letteste og samtidig den mest verdifulle for tredjepartsaksjonærene i selskapet, som er i en betydelig minoritet nå, sier de Potter.

Han understreker at både Fredriksen-gruppen og Exmar ønsker å være langsiktige eiere.

Av meldingen fra selskapet i forbindelse med transaksjonen opplyses det at Exmars eierandel av Flex LNG etter transaksjonen vil være 64,6 prosent som utløser pliktig bud på øvrige aksjer i Flex LNG.

Fredriksen-gruppen har imidlertid forpliktet seg til ikke å selge sine aksjer under et slikt tilbud, bekrefter de Potter.

Transaksjonen forutsetter godkjennelse fra alle relevante myndigheter, og ventes fullført i tredje kvartal 2015.

Exmar, som er notert på Amsterdam-børsen Euronext, stiger omlag ni prosent på nyheten. Flex LNG er opp 29 prosent på Oslo Børs.

Les også:
Fredriksen skaper ny gasskjempe  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.