Det John Fredriksen-kontrollerte tørrlastrederiet Golden Ocean meldte sent tirsdag kveld at det har inngått avtale om å kjøpe hele 16 moderne tørrlastbåter. To av båtene kjøpes fra Fredriksens private selskap Seatankers.

Betalingen av båtene vil skje i en kombinasjon av utstedelse av nye aksjer i Golden Ocean, og overtagelse av gjeld. For de 16 båtene, der 14 kjøpes fra Quintana Shipping, skal det betales i form av 17,8 millioner Golden Ocean-aksjer, i tillegg til at Golden Ocean overtar 285 millioner dollar i gjeld. Basert på dagens sluttkurs innebærer dette en total betaling på 412 millioner dollar.

- vi vurderer den oppnådde prisen som attraktiv og regner med at kjøpet vil være betydelig verdiøkende for våre aksjonærer, sier Golden Ocean-sjef Birgitte Ringstad Vartdal i en melding.

Golden Ocean varsler samtidig at det starter innhenting av 60 millioner dollar i ny kapital, der det allerede er indikert stor interesse fra potensielle investorer. Pengene skal inngå i finansieringsløsningen for de 16 båtene.

DNB Markets er hovedrådgiver og er tilrettelegger for kapitalutvidelsen sammen med ABN Amro.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Syv favoritter fra MC-messen
Se de hotteste nyhetene på to hjul denne våren.
09:36
Publisert: