I mars ble det kjent at milliardær og skipsreder John Fredriksen tapte kampen om kjøp av tankrederiet DHT til fordel for det Singapore-baserte rederiet BW Group. Siden har milliardæren og hans rederi Frontline solgt seg ned i DHT, en trend som har fortsatt over sommeren.

Nylig har Fredriksen solgt seg ned med ytterligere 3,54 prosent, noe som gjør at Frontlines eierandel nå ligger på 4,9 prosent, skriver DNs søsteravis TradeWinds

For et halvt år siden var andelen 16,4 prosent. Fredriksens gjenværende aksjer er verd rundt 28 millioner dollar, eller cirka 220 millioner kroner, skriver shippingavisen.

Godt betalt for innsatsen

I januar ble det kjent at Fredriksen ønsket å kjøpe konkurrenten og etablere verdens største tankrederi. 

– Jeg har den oppfatning at vi la inn et bud på DHT som var for høyt, og at nybygg blir en mer og mer attraktiv mulighet, sa Fredriksen da slaget var tapt.

I februar skrev DN at Fredriksen hadde gjort gode penger på sin egen budrunde. Frontlines aksjer hadde steget 11,7 millioner dollar, eller snaut 100 millioner kroner i verdi, siden de solgte seg inn. Frontline hadde også fått utbetalt 1,2 millioner dollar, tilsvarende 10,4 millioner kroner, i DHT-utbytte.

I slutten av juni hadde mesteparten av gevinsten krympet på grunn av fallende aksjekurs i DHT. 

Hard ordkrig

Det har vært bitter stemning og harde forhandlinger mellom partene som følge av oppkjøpsplanene, både i og utenfor rettssalen (). Etter Frontlines fjerde forsøk på oppkjøp i mai, sendte DHT ut en melding adressert til Frontlines administrerende direktør Robert Hvide Macleod.

– Frontlines foreslåtte overtagelse av DHT er så sørgelig utilstrekkelig at vi ikke tror ytterligere kontakt vil ende med et rettferdig tilbud for DHTs virksomhet, het det i meldingen

Samme måned forsøkte Fredriksen å ta avstand fra beskyldningene. På sin 73-årsdag sa han at han at han ikke brydde seg om DHT-kampen, og at tankvirksomhet kunne drives «i søvne».

– Jeg er en gammel tankmann og det er fortsatt moro å være involvert; om vi har 50 eller 100 tankskip spiller ingen rolle. Det finnes andre dealer enn DHT som kan gjøres billig, sa Fredriksen til TradeWinds den gang.(Vilkår)

Slik hacket de Tesla Model X
På en av verdens største hackerkonferanser i Las Vegas, demonstrerte kinesiske hackere og sikkerhetseksperter hittil ukjente sikkerhetshull i Tesla Model X.
00:37
Publisert: