Tankrederiet DHT Holdings stod mot to oppkjøpsforsøk fra John Fredriksen-kontrollerte Frontline, og fant i stedet sammen med BW Group i Singapore, som nå kommer inn med en blokkerende eierandel på 35 prosent.

Fredriksen er fornøyd med å ha tapt, sier han til DNs søsteravis Tradewinds

- Jeg har den oppfatning at vi la inn et bud på DHT som var for høyt, og at nybygg blir en mer og mer attraktiv mulighet, sier Fredriksen.

Frontline hadde kjøpt seg opp til å bli største eier med 16 prosent i DHT før dagens melding, mens rederiet har motsatt seg Frontlines budforsøk.

Har visst om

Ifølge Tradewinds sier Fredriksen at han en stund har kjent til at det har foregått noe mellom DHT og BW. Han ble derfor ikke sjokkert over dagens melding. Han understreker imidlertid at en fusjon mellom Frontline og DHT - som ville skapt verdens største tankrederi, ville vært en bedre løsning ettersom BW har flere eldre supertankere. 

Frontline har ikke bestemt seg for hva det gjør med sine aksjer i DHT, som med dagens avtale vannes ut til 10,9 prosent.

DHT-aksjen var ned nær åtte prosent på New York-børsen torsdag. Frontline og Fredriksens tilknyttede selskaper har en samlet gevinst på sine aksjer på 80 millioner kroner på torsdagens åpningskurs, inklusive mottatt utbytte.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Derfor kan Slagsvold Vedum le enda høyere: Tre grunner til Senterpartiets rekordmålinger
Bernt Aardal om de tre viktigste grunnene til Senterpartiets fremgang.
01:47
Publisert: