Det er over et år siden John Fredriksen og hans tankerederi Frontline tapte kampen om tank-konkurrenten DHT Holding, men Frontline holdt lenge på aksjene i amerikanske konkurrenten.

Nå har Fredriksen solgt alle Frontlines aksjer i DHT, ifølge rederiets rapport for første kvartal.

Og selv om Frontline aldri fikk skape verdens største tankrederi, stakk de av fra kampen med gevinst.

Solgte gjennom fjoråret

I januar i fjor gjorde Frontline sitt første forsøk på å kjøpe opp DHT. Like før kjøpte rederiet og andre tilknyttede selskaper rundt 15,4 millioner aksjer i DHT, tilsvarende 16,4 prosent av de utestående aksjene i selskapet. Av disse sto Frontline alene for 10,9 millioner aksjer.

I løpet av fjoråret solgte Frontline 6,2 millioner av disse aksjene med en gevinst på 1,1 millioner dollar.

Oppkjøpskampen mellom Frontline og DHT munnet ut i en bitter ordkrig etter at DHT heller gikk til sengs med det Singapore-baserte rederiet BW Group. Frontline gikk rettens vei i USA for å stoppe transaksjonen mellom BW Group og DHT, men ble avvist av høyesterett i New York.

DHT anklaget Fredriksen og Frontline for å drive skittent spill, en kritikk Frontline-sjefen avviste blankt. Frontline svarte med krass kritikk av DHTs ledelse.

– Det er vanskelig å forstå hvorfor DHT trenger tjenestene til to co-toppsjefer, med en lønnspakke som er vesentlig bedre enn i noe sammenlignbart tankrederi, skrev Frontline i en børsmelding i mai fjor.

Få måneder senere antydet Frontline at det kanskje var for det beste at DHT glapp mellom fingrene.

– Gitt hvordan utviklingen i både verdien på skipene og spotmarkedet har vært over sommeren, mener vi at vi er bedre posisjonert uten å ha gjort noen betydelige oppkjøp i første halvår, sa Frontline-sjef Robert Hvide Macleod i andrekvartalsrapporten i fjor.

Pluss utbytter

I Frontlines ferske førstekvartalsrapport opplyser de at de har solgt sine resterende 4,7 millioner aksjer i DHT som har gitt gevinst på en million dollar.

Dermed har Fredriksens Frontline tjent 2,1 millioner dollar, tilsvarende 17 millioner kroner, på sine aksjer i DHT med utgangspunkt i dagens dollarkurs.

Aksjene i DHT som Fredriksen kjøpte gjennom sine andre selskaper, har også gitt gevinster, men disse er ikke kjent.

I tillegg kommer kvartalsvise utbytter. I fjerde kvartal 2016 betalte Frontline utbytte på 0,08 dollar per aksje. Med Frontlines beholdning alene utgjør det 872.000 dollar, rundt syv millioner kroner.(Vilkår)

Lei av eiere som ikke plukker opp etter hunden
Vil registrere alle hunders DNA, teste all hundebæsj og deretter sende bøter til eierne. Denne saken ble først omtalt i avisen Budstikka.
02:33
Publisert: