Frontline-hovedaksjonær og styreleder John Fredriksen mister ikke nattesøvnen over fornærmelsene han og selskapet har blitt servert av tankkonkurrenten DHT. 

- Å drive med supertankere er lett, jeg kan gjøre det i søvne, sier skipsrederen til DNs søsteravis Tradewinds torsdag.

Han later heller ikke være særlig opptatt av kampen omkring DHT, som tre ganger har avvist Frontlines frierier.  

- Jeg bryr meg ikke, sier Fredriksen. 

Han har viet 80 prosent av tiden sin det siste året på det kriserammede riggselskapet Seadrill. 

Frontline har svart på DHTs avvisninger med å ta selskapet for retten for å hindre at DHT faller i klørne på BW Group. 

Singapore-baserte og Sohmen-kontrollerte BW legger inn elleve supertankere i DHT i bytte mot å øke sin eierandel til 33,5 prosent. 

Med disse skipene, som inkluderer et par nybygg, øker DHT flåten til 34 skip. Snittalderen er også yngre enn Frontlines egen.

Fredriksen mener det finnes andre alternativer enn DHT.  Han påpeker at Frontline fornyer flåten og vil komme til å ha 30 moderne supertankere (VLCCer).

- Jeg er en gammel tankmann og det er fortsatt moro å være involvert; om vi har 50 eller 100 tankskip spiller ingen rolle. Det finnes andre dealer enn DHT som kan gjøres billig, sier Fredriksen til Tradewinds.

Fredriksen, som fylte 73 onsdag, har tidligere varslet at han ikke vil pensjonere seg de neste tre til fire årene, påpeker bransjeavisen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Disse løper i Usain Bolts fotspor
Champs er Jamaicas største idrettsarrangement. Bak de kritthvite karibiske strendene, backbeatrytmer og lokalpils, kjemper Jamaicas yngste spurtfantomer som om livet stod på spill. Møt de raskeste menneskene i verden.
02:10
Publisert: