I slutten av april ble det kjent at John Fredriksen kjøpte seg opp til en eierandel på 16 prosent i tankrederiet International Seaways.

Nå er det uenighet mellom Fredriksen og International Seaways om hvem som skal ha plasser i styret og International Seaways har innført en såkalt «giftpille» for å unngå at Fredriksen skal få for stor kontroll over selskapet.

TradeWinds skriver at International Seaways rettighetsavtale hindrer Fredriksens Seatankers Group å overskride en eierandel på 17,5 prosent.

Nå slår Fredriksen tilbake.

– Å implementere en giftpille vil hindre kommunikasjon med aksjonærer angående strategiske beslutninger og vil ikke tillate aksjonærer å realiserer den fulle verdien av investeringene sine, skriver Seatankers-sjef Gunnar Winther Eliassen i en epost til TradeWinds.

Fredriksen har nå via Seatrankers Group bedt om to plasser i International Seaways-styret for å drive opp verdien av selskapet i en tid hvor tankmarkedene endelig ser sunne ut. Han krever også større medbestemmelse i selskapets langsiktige strategi, skriver TradeWinds.

I slutten av april var International Seaways priset til 1,1 milliarder dollar. Det betyr at Fredriksens posisjon vil være verd rett i underkant av 180 millioner dollar, eller 1,67 milliarder kroner etter dagens valutakurser.

I fjor høst kjøpte Fredriksen seg opp i belgiske Euronav. International Seaways omtales som en «nær alliert» av Euronav. Offentliggjøringen av Fredriksens posisjon i Seaways skal ha fått ryktene til å svirre i bransjen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.