Skipsreder og shippingmilliardær, John Fredriksen, står klar med milliarder for å kjøpe tankskip. 

– For å ha en betydning i dette markedet må du har størrelse, så jeg er klar for å kjøpe tankskip hele tiden, sa Fredriksen i et intervju i Oslo tidligere denne måneden til den amerikanske storavisen Wall Street Journal. Uttalelsene kommer etter at forsøk fra Fredriksen-kontrollerte Frontline på å overta konkurrenten DHT Holdings og gå sammen med Gener8 Maritime ikke har ført frem.

– Jeg er klar for å investere mer enn to milliarder dollar på oppkjøp, sa Fredriksen, som understreket at han heller ser for seg å kjøpe opp selskaper helt, fremfor å kjøpe tankskip fra konkurrenter. 

Fredriksen legger skylden på amerikanske hedgefond og kinesiske statseide shippingselskap for nedgangen i de globale shippingmarkedene de siste årene, som skyldes overkapasitet i markedet. 

Fredriksen fokuserer nå på restruktureringen av det hardt prøvede riggselskapet Seadrill. 

– Det er vanskelig å svare på om selskapet kommer seg ut av restruktureringen, men så lenge jeg støtter den kommer vi til å klare oss. Vi har holdt på med verre situasjoner enn Seadrill tidligere, men vi klarte oss, sier Fredriksen til Wall Street Journal.(Vilkår)