I mars 2017 tok Jonathan Cook over som administrerende direktør i John Fredriksens gasstankrederi Flex lng. Nå blir han byttet ut med Fredriksens egen mann.

I rapporten står det at Cook mandag 28. mai bestemte seg for å forlate stillingen for å forfølge andre interesser. Han vil bli erstattet med Marius Hermansen som kommer fra stillingen som sjef for salg og kjøp/nybygging fra Fredriksens private selskap Seatankers Group.

Det er i Seatankers John Fredriksens nærmeste rådgivere jobber.

Endrer strategi

Flex lng henter også inn Marius Foss som kommersiell sjef. Han kommer fra en tilsvarende rolle i rederiet Golar LNG.

I årsrapporten i slutten av april skrev selskapet at det jobbet med å få inn flere gasstransportskip i flåten, samt at det vurderte muligheter for å gå inn i det såkalte FSRU-markedet, altså flytende gassterminaler der flytende naturgass blir gjort om til gass igjen.

Rederiet går nå bort fra denne strategien, ifølge kvartalsrapporten.

I stedet vil Flex nå konsentrere seg om den rene gassfrakten.

– Etter ledelsesendringene 28. mai og rekrutteringen av Foss har styret økt sitt fokus på å bygge et sterkt team rundt selskapets moderne NLGC-flåte, og gitt markedsutsiktene vil transport av lng være selskapets kjernefokus fremover, skriver styret.

Tapte mer penger

Rederiet fikk i første kvartal et resultat før skatt på minus 1,78 millioner dollar. Det er nær en dobling av fjorårets underskudd. Da fikk rederiet et resultat før skatt på minus 0,98 millioner dollar.

– Selv om vi er skuffet over den finansielle utviklingen i første kvartal, er vi glad for å kunne kunngjøre en attraktiv salgs- og tilbakeleieavtale av Flex Rainbow. Denne avtalen tillater selskapet å vokse organisk basert på sin eksisterende innbetalte kapital ved oppkjøp av ytterligere to høyspesifikasjons LNGC-nybygg til veldig attraktive vilkår, sier finansdirektør Øystein M. Kalleklev i Flex lng i kvartalsrapporten. (Vilkår)

Annonsørinnhold: Hyundai KONA electric
00:09
Publisert: