Like etter midnatt ble det oppnådd enighet om at Green Yard Group overtar driften av Kleven Verft i Ulsteinvik – 11 dager etter verftet begjærte seg selv konkurs.

Bostyrer Bjørn Åge Hamre hos Simonsen Vogt Wiig har ledet forhandlingene.

– Dette hadde vi ikke fått til uten alle de ansatte på Kleven, bankene, kreditorer, kontraktsparter og leverandører som har utvist tålmodighet og gitt boet arbeidsro til å arbeide frem løsninger, sier Hamre i pressemeldingen.

Green Yard ønsker å fortsette å bygge skip ved Kleven i tillegg til sine andre forretningsområder.

«Kjernekompetansen bevares, og Green Yard Kleven vil også for fremtiden være et av Norges mest anerkjente skipsverft. Dette vil gjøre Green Yard Group til en av de mest komplette verftsgrupperingene i Norge», skriver Green Yard Group og bobestyrer i en felles pressemelding.

Green Yard as ble etablert i 2018 med hovedkontor i Feda og er registrert med 17 ansatte.

Det er innkalt til allmøte med de ansatte på tirsdag. Kleven Verft hadde rundt 400 ansatte da det ble åpnet konkurs den 3. juli.

De siste årene har vært tøffe for Kleven. I perioden 2015 til 2018 hadde selskapet et samlet underskudd før skatt på 1,2 milliarder kroner. Det var tap i forbindelse med bygging av skip til offshore, samt bygging av to ekspedisjonsskip for Hurtigruten.

I 2017 ble verftet overtatt av Hurtigruten og flere av rederiets eiere – blant andre hotellinvestor Petter A. Stordalen – som hovedeiere. I 2018 ble verftet overtatt av Hurtigruten alene.

Den kroatiske verftsgruppen DIV Group kjøpte verftet i januar og sendte en konkursbegjæring etter fire måneder.

Green Yard Kleven vil ha Kjetil Bollestad som administrerende direktør. Han ble ansatt i fjor i samme stilling, men trakk seg før konkursen sammen med finansdirektøren.

«Dette vil gjøre Green Yard Group til en av de mest komplette verftsgrupperingene i Norge», ifølge selskapet.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.