I inneværende år er det ventet rett over 50 cruiseanløp til Kristiansand, omtrent på samme nivå som de foregående årene. Så langt er det registrert 103 anløp i 2021, skriver Fædrelandsvennen.

Havnedirektør Halvard Aglen i Kristiansand tror en av årsakene til at flere skip kommer til å besøke Kristiansand, er at andre byer strammer inn.

Forurensning og overturisme har blant annet ført til at Bergen har satt et tak på tre skip og 8.000 passasjerer daglig. Rundt 330 skip ventes å legge til kai i Bergen i 2019, skriver avisen.

Andre årsaker Aglen trekker fram, er tilbud om landstrøm, vekst i cruisenæringen og at Agder er en attraktiv destinasjon.

Kristiansands nye ordfører Jan Oddvar Skisland (Ap) sier doblingen av cruisetrafikken til Kristiansand er overraskende stor. Han sier økningen gjør det enda mer aktuelt å se på konsekvensene av å ha så mange anløp i byen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Turistsjef i Geiranger: - De kommer i land og lurer på hvor høyt over havet de er
Turistsjef i Geiranger Ove Skylstad forteller hva som kjennetegner bobilturisten og cruiseturisten.
02:06
Publisert: