Shippingbanken Maritime & Merchant har gjennomført en rettet emisjon på 11,9 millioner dollar, tilsvarende 102 millioner kroner.

Ifølge en melding er formålet med emisjonen ytterligere vekst for banken som startet opp i 2014 av investorer som Arne Blystad og den tyske skipsrederen Henning Oldenforff.

Ved utgangen av 2018 eide Oldenforff 25 prosent av selskapet. Det gjorde også den London-baserte investoren Endre Røsjø.

Blystad eide rundt 33 prosent i 2014 da banken ble startet opp, men hadde før emisjonen en andel på 7,7 prosent. Kjendisinvestoren Arne Fredly hadde en andel på 2,7 prosent før emisjonen.

Det ble i emisjonen utstedt 917.715 aksjer til en pris på 13 dollar per aksje. Administrerende direktør Halvor Sveen vil foreløpig ikke røpe hvem som har deltatt i emisjonen.

– Det er stort sett eksisterende aksjonærer, men vi har fått inn et par-tre gode navn, sier han.

Banken holder til i Oslo og spesialiserer seg mot shipping- og offshorekunder både i Norge og internasjonalt. Sveen forteller at de har hatt en jevn etterspørsel den siste tiden.

– Det var litt stille rett etter påske på grunn av det geopolitiske maset. Nå holder vi pusten vis av vis G20-møtet. Analysene om verdenshandelen går i alle mulige retninger, så det er vanskelig å si noe om hvordan det utvikler seg.

G20-møtet holdes i Osaka i Japan 28.–29. juni neste uke. USAs president Donald Trump har bekreftet at han skal møte Kinas president Xi Jinping etter mange måneder med handelskrig.

– Frykter du at dere tar vann over hodet med vekst midt i denne geopolitiske usikkerheten?

– Nei, vi gjør ikke det. Dette er for å styrke egenkapitalen. Det vi driver med er kontrollert, kvalitetsorientert vekst, sier Sveen.

Generalforsamlingen bestemte i mars å gjennomføre emisjonen mot eksisterende aksjonærer og noen utvalgte investorer. Det er Sparebank 1 Markets som har tilrettelagt arbeidet.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.