Denne uken samles verdens shipping-topper til Norshipping-konferansen i Oslo. Selv om programmet for konferansen som vanlig inneholder et betydelig antall festligheter, danner tunge markeder et svært dystert bakteppe når bransjen samles.

Store deler av næringen er i likhet med norsk økonomi inne i en utfordrende tid.

NHO-president Tore Ulstein mener imidlertid vi her hjemme kan lære mye av shippingnæringen.

- Shipping er vant med endring og omstilling, sier Ulstein til DN på vei inn til åpningskonferansen i Lillestrøm tirsdag morgen.

I tillegg til å være president i arbeidsgiverorganisasjonen er Ulstein også visekonsernsjef i Ulstein Group, Et selskapet som i snart hundre år livnært seg på å bygge skip til norske og internasjonale rederi.

- Dette er klassisk, dette er noe vi har gjort mange ganger og det er ikke noen garanti for at vi skal lykkes denne gangen. Men vi tror på det å evne å omstille seg og sikre at man har en fornuftig kostnadsstruktur. Det må vi jobbe mye med nå, sier Ulstein.

Mens vi her hjemme har opplevd en mer eller mindre sammenhengende opptur de siste 20 årene, har shippingbransjen blitt vant til å forberede seg på både gode og dårlige tider.

- Det å være på hugget og være inneforstått med at omstilling må til. Vi må tenke på hva det er vi tror på når markedene kommer tilbake. Nå må vi legge grunnlaget for oppturen som kommer senere. Man må evne å se gjennom nedgangen og se mulighetene som er der fremme, sier Ulstein.

Les også:

Får besøksnekt når shipping- og offshore-eliten samles

Krisestemning når bransjen samles: - Går fra vondt til verre  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.