I begynnelsen av september i fjor varslet norske Wilh. Wilhelmsen og svenske Wallenius at de slår sammen sine verdier i et børsnotert selskap som får navnet Wallenius Wilhelmsen Logistics asa.

Nå er fusjonsprosessen så godt som fullført, opplyser selskapet i en børsmelding lørdag.

– Vi har mottatt alle de nødvendige godkjennelsene fra konkurransemyndigheter, obligasjonseiere og generalforsamlinger. I tillegg er de respektive kreditorperiodene i Norge og Sverige over og vi er derfor klar til å fortsette med fullføringen av fusjonen, sier Wilh. Wilhelmsen-sjef Jan Eyvin Wang i meldingen.

Så snart de formelle endringene er registrert i Brønnøysund-registrene vil det fusjonerte selskapet starte handelen under børstickeren WWL på Oslo Børs, opplyses det i meldingen.

Den nye enheten får 22 prosent markedsandel i verdens bilfraktmarked.

Det tar over børsnoteringen til dagens Wilh. Wilhelmsen Asa. I den nye enheten inngår de operative selskapene Wallenius Wilhelmsen Logistics, Eukor Car Carriers og American Roll-on Roll-off Carrier, samt flesteparten av skipene og tilknyttede verdier.

Selskapet skal ledes av australieren Craig Jasienski og ha hovedkontor i Oslo.

De øvrige selskapene og verdiene til Wilhelmsen-familien som ligger i morselskapet Wilh. Wilhelmsen Holding skal ikke inn i den nye enheten.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Trump forlot rommet før han fikk signert
USAs president Donald Trump forlot møtet med pressen før han fikk skrevet under på presidentordrene han var kommet for å signere.
00:35
Publisert: