Odfjell Terminals (OT), der det flytende gasstankrederiet Odfjell SE er majoritetseier, selger sin eierandel på 29,75 prosent i Oiltanking Odfjell Terminals & Co. i Oman for om lag 130 millioner dollar, ifølge en melding fra Odfjell SE mandag.

- Vi er tilfreds med å ha fullført salget av vår terminal i Oman til hva vi mener er en attraktiv pris og det bekrefter kvaliteten av våre investeringer i Oman siden 2008, sier Odfjell-sjef Kristian Verner Mørch i meldingen.

Transaksjonen gir en netto gevinst på rundt 90 millioner dollar i OT og vil være gjenstand for endelig godkjennelse fra myndigheter.

- Salget er i tråd med vår strategi om å fokusere på de terminalene hvor vi har styrende kontroll og om å investere videre i våre kjerneområder som Houston og Rotterdam, sier konsernsjef Frank Erkelens i Odfjell Terminals.

Odfjell Terminals B.V. er et joint venture selskap mellom Odfjell SE (51 prosent) og Lindsay Goldberg (49 prosent), som sammen eier ti terminaler globalt.

Les også: Norwegian forbyr Samsung-telefon på alle fly (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Følg markedet med DN Investor

Se DNtv:
Det er ikke bare store penger
Bli med demokraten Jim Thompson når han er ute og engasjerer velgere i et afroamerikansk nabolag i byen Rock Hill,
01:45
Publisert:

Se trailer: «Dagen i morgen»
01:53
Publisert: