Sigarer og plastglass. Enkelt, men likevel fornemt når offshore- og shippingeliten til fest ombord på skuten Christian Radich i Oslo. 

Festen arrangeres av DNs søsteravis TradeWinds og skjer i forbindelse med den internasjonale shippingmessen Nor-Shipping som holdes annethvert år. 

Med 35.000 deltagere og mer enn 1.000 representerte selskaper er Nor-Shipping Norges største konferanse. Her samles bransjen for å møte kunder, investorer og forbindelser, diskutere markedene, inngå avtaler og høre på foredrag. 

Tendenser til høy sigarføring på Tradewinds fest ombord på Christian Radich. Her har Karen Kokabi funnet seg vel tilrette.
Tendenser til høy sigarføring på Tradewinds fest ombord på Christian Radich. Her har Karen Kokabi funnet seg vel tilrette. (Foto: Elin Høyland)

Tøffe tider 

I år ble deltagerne fra første stund påminnet bransjens harde realiteter. 

– Siden vi møttes for to år siden er de fleste segmenter i denne bransjen truffet av tøffe tider. Vi er rammet av en giftig cocktail, sa Rederiforbundets president Sturla Henriksen da konferansen startet tirsdag formiddag. 

Anette Olsen er blant de mektigste shippingkvinner som eier og toppsjef i Bonheur og Fred Olsen-systemet.
Anette Olsen er blant de mektigste shippingkvinner som eier og toppsjef i Bonheur og Fred Olsen-systemet. (Foto: Ida von Hanno Bast)

Tørrbulktopp Herman Billung sa under dagens program på konferansen at skipsredere har for dårlig hukommelse og at de ødelegger for seg selv. 

ABG-topp Knut Brundtland i strålende humør mens han mingler med shippingkontakter. I forgrunnen Anders Lalim som er administrerende direktør i Lorentzen & Stemoco.
ABG-topp Knut Brundtland i strålende humør mens han mingler med shippingkontakter. I forgrunnen Anders Lalim som er administrerende direktør i Lorentzen & Stemoco. (Foto: Elin Høyland)

– Folk snakket i 2007 om at vi hadde det beste markedet siden vikingtiden. Jeg vil heller si at i første kvartal 2016 hadde vi det verste markedet siden vikingtiden, sa Billung fra scenen. 

Fredriksen på gjestelisten 

John Fredriksen og hans døtre Kathrine og Cecilie Fredriksen har vært blant de faste gjestene på kveldens tradisjonsrike fest, men har ikke dukket opp så langt.

Tidligere Frontline-sjef Jens Martin Jensen.
Tidligere Frontline-sjef Jens Martin Jensen. (Foto: Ida von Hanno Bast)
Herman Billung har bakgrunn fra bulk, men i kveld mønstret han på en fullrigger.
Herman Billung har bakgrunn fra bulk, men i kveld mønstret han på en fullrigger. (Foto: Ida von Hanno Bast)

Tirsdag kveld sa John Fredriksen at tankrederiet Frontline trolig vil droppe jakten på konkurrenten DHT Holdings, som selskapet har forsøkt å kjøpe opp i lang tid. 

Onsdag kom det meldinger om at Fredriksens Frontline i stedet er i oppkjøpssamtaler med tankrederiet Gener8. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Rederiforbundets Sturla Henriksen er et naturlig midtpunkt når shippingfolk møtes.
Rederiforbundets Sturla Henriksen er et naturlig midtpunkt når shippingfolk møtes. (Foto: Elin Høyland)
Bern Blikstad og Kristin Holth jobber med shipping i DNB.
Bern Blikstad og Kristin Holth jobber med shipping i DNB. (Foto: Ida von Hanno Bast)
Meglerhussjef Peter Anker i Clarkson Platou og Helene Jebsen Anker.
Meglerhussjef Peter Anker i Clarkson Platou og Helene Jebsen Anker. (Foto: Ida von Hanno Bast)
Hør Bonde Tusviks power-dikt til pr- og reklamebransjen
Dette mener Sigrid Bonde Tusvik om bransjen. Hun underholdt med skråblikk da Årets Byrå ble kåret tirsdag kveld.
02:20
Publisert: