Ifølge en melding til Oslo Børs mandag vil et Standard Drilling-datterselskap investerer 5,2 millioner dollar – tilsvarende 45 millioner kroner – i en 35 prosents andel i selskapet «PSV Opportunity III DIS». 

Dette selskapet vil igjen kjøpe to mellomstore supplybåter for totalt 11,7 millioner dollar, alt finansiert gjennom egenkapital. Båtene ble bygget i Norge i 2007 og 2008.

Tredje investering

Standard Drilling, der også den kjente investoren Arne Fredly står på aksjonærlisten og sitter i styret, har gjort to lignende investeringer de seneste månedene:

  • I begynnelsen av august i fjor gjorde selskapet sin første investering, med 2,4 millioner dollar for 1/5 av et selskap som eier tre mellomstore supplybåter.
  • I slutten av oktober investerte Standard Drilling nye 2,7 millioner dollar for 1/5 av et selskap som eier to mellomstore supplybåter.

Kjøper til lave priser

Oljeprisfallet har ført til at oljeselskapene har strupet inn på investeringene og redusert aktiviteten, noe som sammen med mange tilgjengelige båter har sendt dagratene ned – og mange båter i opplag. Det har også gjort at det er blitt billigere å kjøpe supplybåter.

Standard Drilling hentet i begynnelsen av desember inn 275 millioner kroner i ny egenkapital for å finansiere sine investeringer.

– Nettoprovenyet fra kapitalutvidelsen vil brukes til investeringsmuligheter i oljeservice, direkte i selskaper, verdipapirer og/eller eiendeler, med mål om å kontrollere en større flåte – alle kjøpt til pressede priser, skrev selskapet i en melding da.

– Ytterligere styrking

Fletcher Shipping har teknisk og kommersiell styring med båtene i PSV Opportunity III, mens meglerhuset Clarksons Platou Project Finance er såkalt «corporate manager».

– Dette kjøpet innebærer en ytterligere styrking av selskapets investeringer i supplymarkedet, skriver Standard Drilling i meldingen mandag, der det også bemerkes at prisen på de to båtene som omfattes av transaksjonen er lav.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.