Danmark oppga å rettsforfølge ni pirater for angrep på et dansk skip i 2013 og ga dem i stedet 20.000 kroner i erstatning. Nå er de dømt til lange fengselsstraffer på Seychellene.

Den ene av de ni somaliske piratene er under 18 år og er dømt til tre års fengsel. De åtte andre er dømt til 14 års fengsel, opplyste det danske forsvaret mandag.

Danske spesialstyrker fra krigsskipet Esbern Snare tok de ni piratene til fange 10. november 2013 etter at de hadde forsøkt å kapre det danske fraktskipet Torm Kansas i Indiahavet.

På det tidspunktet var Esbern Snare på piratjakt på oppdrag fra NATO.

Dansk påtalemyndighet siktet somalierne for piratvirksomhet, og knapt to uker etter angrepet ble de varetektsfengslet in absentia av København Byret.

Senere besluttet en høyere rettsinstans at de skulle løslates og få 20.000 danske kroner i erstatning fordi de hadde sittet fanget på krigsskipet for lenge før de ble framstilt for en dommer.

Etter dette seilte skipet til Seychellene hvor somalierne ble tatt hånd om av lokale myndigheter og stilt for retten.

Rederiet Torm, som eier det danske fraktskipet som ble angrepet, mener at dommen er svært viktig for sjøfolkene som opplevde å bli angrepet. I en uttalelse takker rederiet både det danske forsvaret og myndighetene på Seychellene.

Les også:
Nordsjøen tynges av amerikansk billigolje  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.