Rederiforbundet venter en reduksjon i omsetning for rederiene på 10 prosent i 2017. Hvis prognosen slår til vil omsetningen være 210 milliarder kroner i 2017.

Prognosene viser at offshore service-rederiene forventer et inntektsfall på 11 prosent i 2017, mens riggselskapene venter fall i omsetning på 43 prosent i 2017.

Dette kommer frem under Rederiforbundets presentasjon av sin konjunkturrapport mandag.

For offshoresegmentene forventes krisen å vedvare i 2017, og for de såkalte «short sea»- og «deep sea»-rederiene er markedene preget av fortsatt lave marginer.

– På inntektssiden har vi hatt og venter en skikkelig trøkk. Vi har mistet omtrent en fjerdedel fra 2015 til 2017, og femti prosent for offshore, hvis forventningene slår til for 2017. På deep sea venter vi nå for første gang at vi snart er tilbake på det nivået vi var på før finanskrisen, sier administrerende direktør i Norges Rederiforbund Sturla Henriksen.

Halvparten av rederiene venter lavere resultat i 2017 enn i 2016.

– For driftsresultat er det ikke fullt så gale som i fjor. Men her er det nyanser av grått og svart, sier Henriksen.

Henriksen sier videre at mer enn hvert fjerde offshoreskip ligger i opplag, mens halvparten av riggene ligger i opplag.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Fulgte neon-drømmen i Texas: – Nå har han noen av verdens største stjerner som kunder
Jeg har drømt om å bli kunstner siden jeg var liten gutt, forteller Todd Sanders. Tilfeldigheter brakte ham til Austin, og byens sjel inspirerte han til å følge drømmen.
03:55
Publisert: