Hendelsen skjedde lørdag omtrent klokka 13.40, opplyser Odfjell i en pressemelding.

Skipet var på vei til kai for lasting da det kjørte i kaia og fikk et hull i skroget.

Lekkasjen ble stoppet, og det skal ikke være risiko for ytterligere utslipp. Odfjell opplyser at de mobiliserte sitt kriseteam ved hovedkontoret i Bergen for å bidra til å få situasjonen under kontroll. Også selskapet Gard, hvor skipet er forsikret, bistår.

Ulykkesgruppe

– Odfjell beklager de uheldige hendelsen og tar saken meget alvorlig. Sammen med Gard vil Odfjell samarbeide med nederlandske myndigheter for å sikre at de nødvendige ressursene er tilgjengelige for å begrense konsekvensene av oljeutslippet, heter det i en uttalelse fra rederiet.

Selskapet har også nedsatt en ulykkesgruppe som skal granske hendelsen. Gruppa vil samarbeide med nederlandske myndigheter.

Frykter strandforurensning

Landets myndigheter sendte ut varsel om at strender nær Rotterdam står i fare for å bli forurenset etter utslippet, melder nyhetsbyrået DPA. Marinaer i havneområdet er avsperret for å hindre oljeforurensning.

Bow Jubail har et mannskap på 29, av dem 2 skandinaver og 27 fra Filippinene. Ingen ble skadd i hendelsen.

Skipet ble bygget ved Kværner Florø i 1996. Det er drøyt 183 meter langt, 32 meter bredt og er på nærmere 37.500 dødvekttonn.

(©NTB)(Vilkår)

Oljeprisen stiger etter Opec-avtale om produksjonsøkning Gründere vant frem: Equinor må betale 40 millioner til Neodrill

Jakter nye milliarder på havets bunn – og det er ikke olje

Lundin tester oljeproduksjon i Barentshavet: – Ingen frøkensport