Saverys-familien fortsetter å kjempe imot en fusjon av Euronav og John Fredriksens Frontline, viser et brev til Euronav-styret gjengitt av Bloomberg onsdag.

I brevet ber Saverys-familien Euronav-styret om å stoppe avtalen.

Videre skriver Alexander Saverys, toppsjef i familieselskapet CMB, at en fusjon mellom Frontline og Euronav ikke kan gjennomføres uten deres støtte, og viser til at CMB eier 25 prosent av Euronav.

Fusjonen krever godkjennelse fra tre fjerdedeler av aksjene i Euronav, og Saverys kan dermed hindre dette med sin eierandel.

Videre kaller Saverys den såkalte kriseplanen, som innebærer at Euronav og Frontline fortsetter som to separate børsnoterte selskaper, men med samme styre og ledelse, for «ubrukelig og verdiødeleggende».

Euronav har ikke svart på Bloombergs henvendelse.

Motstand fra start

Det var i starten av april at nyheten om fusjonen mellom Euronav og Frontline ble kjent. I juli i år kom Frontline til enighet med Euronav om den tidligere omtalte fusjonen av de to selskapene.

Etter planen er det formelle tilbudet ventet å komme i fjerde kvartal, før fusjonen deretter vil gjennomføres så fort som mulig.

Saverys-familien har lenge vært mot planene som sammenslåing. Det til tross for at fusjonen ble støttet av begge selskapers styrer. Den belgiske rederfamilien har blant annet ønsket å fusjonere Euronav med et av sine egne selskaper, og har uttalt at de ønsker at rederiet skal gå i en grønnere retning.

Saverys gikk imidlertid på et nederlag i mai, da generalforsamlingen i Euronav stemte mot tre styremedlemmer de hadde foreslått.

Gjennomføres fusjonen vil det innebære en aksjesammenslåing, der hver Euronav-aksje vil bli til 1,45 Frontline-aksjer. Det betyr at 59 prosent av aksjene i det nye selskapet vil eies av dagens Euronav-aksjonærer, mens de resterende 41 prosentene vil eies av dagens Frontline-aksjonærer. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.