Konsernsjef Thomas Wilhelmsen i Wilh. Wilhelmsen Holding arvet tirsdag den ene stemmeberettigede A-aksjen i familie-investeringsselskapet Tallyman as ved testamente etter sin far Wilhelm Wilhelmsen, fremgår det av en melding til Oslo Børs tirsdag ettermiddag.

Tallyman er den største eieren i rederigruppen, med 49,7 prosents eierandel. Eierskapet er delt på 20,8 millioner A-aksjer, eller 60,18 prosent, og 2,3 millioner B-aksjer, eller 19,22 prosent. Når noen mindre aksjeposter tas med, vil Thomas Wilhelmsen med nærstående kontrollere totalt 49,83 prosent av aksjene, og 60,33 prosent av stemmene i det børsnoterte rederiet.

Wilhelm Wilhelmsen døde lørdag 22. februar, og etterlot seg kona Ninni, tre barn og åtte barnebarn.

Wilhelmsen var fjerde generasjon eier av Wilhelm Wilhelmsen Gruppen som ble etablert av hans oldefar i 1861.

Ønsket endret eierstruktur

Deler av Wilhelmsen-familien varslet i midten av februar at de ønsker å endre eierstrukturen i familien. I en pressemelding skrev familiemedlemmene at de representerte flertallet av kapitalen i familiens selskaper, og hadde hyret et meglerhus som rådgiver i prosessen. Det var Wilhelm Wilhelmsen og hans sønn Thomas som hadde kontrollen gjennom stemmeberettigede A-aksjer.

– Dette er en forferdelig trist beskjed. Vi er dypt preget over vår onkel og brors bortgang. Våre tanker og dypeste medfølelse går til vår tante som har mistet sin mann, til Monica, Julie og Thomas som har mistet sin far, og deres barn som har mistet sin bestefar, skrev Cathrine L. Wilhelmsen i en melding da på vegne av sine søstre, kusiner, mor og tante.

– Den forretningsmessige uenigheten innad i familien, er akkurat nå uvesentlig, skrev hun.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.