Skipet ble bordet av pirater mens det lå på anker tidlig lørdag morgen utenfor Cotonou i Benin, ifølge en melding på J.J. Uglands hjemmesider. Ni av skipets medlemmer ble kidnappet fra skipet.

Skipet ble bordet mens det ventet på havneplass for lossing. Bonita kom til området 28. oktober. 8 besetningsmedlemmer og kapteinen skal ha blitt tatt av piratene. Ved 14-tiden lørdag kom skipet til kai, og politiet startet etterforskningen og avhør av mannskapet. Mandag bekrefter rederiet i en oppdatering av at kapteinen er en av de ni som er tatt.

– Vi jobber med situasjonen og gjør vårt ytterste for å få mannskapet i sikkerhet, heter det i meldingen.

Kommunikasjonsdirektør Christine Korme i Norsk Rederiforbund opplyser til DN at alle de kidnappede er filippinske statsborgere.

Det gjenværende mannskapet sendte nødvarsel og kontaktet lokale myndigheter. Rederiet har et eget kriseteam som håndterer situasjonen og har kontakt med relevante myndigheter.

Av hensyn til mannskapet ønsker ikke rederiet å kommentere saken ytterligere. Skipet ligger nå i Cotonou - den økonomiske hovedstaden i landet.

Knut Nikolai Tønnevold Ugland er eieren av skipsrederiet J.J Ugland.
Knut Nikolai Tønnevold Ugland er eieren av skipsrederiet J.J Ugland. (Foto: Anders Martinsen)

Familiene til skipets besetning er informert om situasjonen av rederiet. Ugland-rederiet holder til i Grimstad og er eid av Knut Tønnevold Ugland (33). Han tok over selskapet i 2010 da bestefaren Johan Jørgen Ugland døde.

Rederiet hadde en omsetning på 943 millioner kroner i fjor. Resultatet før skatt landet på 30,6 millioner kroner. MV Bonita ble bygget i 2010 og er 190 meter langt.

Også i 2011 ble et norsk tankskip forsøk kapret i Benin, men angrepet mislyktes. Det pågikk lasting mellom det norske skipet Northern Bell og det kypriotiske skipet Mattheos 1 da piratene angrep. Northern Bell ble bordet, men mannskapet låste seg inne i et maskinrom, og piratene forlot omsider skipet. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.