For snart to uker siden meldte det norske rederiet J.J. Ugland at deres skip MV Bonita ble bordet av pirater. Skipet ble bordet av pirater mens det lå på anker utenfor Cotonou i Benin i Vest-Afrika. Ni av skipets medlemmer ble kidnappet fra skipet.

I en ny oppdatering, som ble lagt ut onsdag kveld, kommer det frem at skipet nå har fått på plass et nytt mannskap, og etter planen skal forlate Benin i slutten av denne uken.

Viser til hjemmesiden

Vidar Røinås, som er Senior Crewing Manager i J.J. Ugland, har reist ned til Benin og har hjulpet den delen av besetningen som ønsker å gjenforenes med familien i Filippinene.

Det har ikke kommet noen oppdateringer om besetningen som ble bortført for snart to uker siden. For en uke siden skrev rederiet at deres hovedprioritet er å få mannskapet i sikkerhet.

Daglig leder i rederiet, Øystein Beisland, ønsker ikke å kommentere saken noe ytterligere.

– Ber om forståelse for at vi ikke kan gi noen kommentarer. Viser til hjemmesiden for oppdateringer, skriver han i tekstmelding.

Kommunikasjonsdirektør Christine Korme i Norsk Rederiforbund har tidligere opplyst til DN at alle de kidnappede er filippinske statsborgere.

Tok over etter bestefar

Skipet ble bordet mens det ventet på havneplass for lossing. «Bonita» kom til området 28. oktober. Åtte besetningsmedlemmer og kapteinen ble blitt tatt av piratene. Ved 14-tiden 2. november kom skipet til kai, og politiet startet etterforskningen og avhør av mannskapet.

– Vi jobber med situasjonen og gjør vårt ytterste for å få mannskapet i sikkerhet, skrev rederiet i en melding.

Ugland-rederiet holder til i Grimstad og er eid av Knut Tønnevold Ugland (33). Han tok over selskapet i 2010 da bestefaren Johan Jørgen Ugland døde.

Rederiet hadde en omsetning på 943 millioner kroner i fjor. Resultatet før skatt landet på 30,6 millioner kroner. MV «Bonita» ble bygget i 2010 og er 190 meter langt.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.