Skipene Loke Viking, Njord Viking, Magne Viking og Brage Viking forlater det danske skipsregisteret DIS og kommer til Norsk Ordinært Skipsregister i løpet av første kvartal 2017, skriver den danske nettavisen co-sea.dk.

Formann Ole Philipsen i Dansk Metals Maritime Afdeling (DMMA) synes det er en lei utvikling, men roser samtidig Viking Supply Ships for at de beholder medarbeiderne i den vanskelige situasjonen.

– Vi har i DMMA en stund vært i dialog med rederiet om prosessen. Viking Supply skal ha ros for å være et ansvarsbevisst rederi som tenker på de ansatte og ikke bare sparker ansatte fra en kant for å spare lønningene, sier Philipsen. 

Morten G. Aggvin i Viking Supply Ships bekrefter overfor Sysla at de vil flagge om skipene.

– Det stemmer. Det er delvis på grunn av markedssituasjonen og delvis på grunn av fleksibiliteten det gir oss, sier han.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.