I et leserinnlegg i Dagens Næringsliv i dag tar Siem et oppgjør med redaktør Trygve Hegnar og det han mener er forfølgelse av enkeltpersoner i sine publikasjoner, Kapital og Finansavisen.

Siem hevder han og hans yngre bror Ole Martin Siem blir fremstilt av Hegnar som kjeltring og bedrager. Han viser også til Ari Behn og andre som han mener blir trakassert av Hegnar.

- I Hegnars verden fremstilles Siem-familien som narkotika- og menneskehandlere. Han har skrevet at jeg bør settes i fengsel med håndjern og snyter medaksjonærer. Hegnar skaper et helt forvrengt bilde av virkeligheten og er så arrogant at han ikker ser seg selv, mener Siem.

- Han svartmaler meg ved enhver anledning, og så prøver han å være saklig, sier Siem til Dagens Næringsliv.

Siem viser til en sak i Kapital, der han mener hans bror fremstilles som menneskehandler.

- Kjempebelastning
- Det hadde ikke Hegnar dekning for. Det har vært en kjempebelastning for ham psykisk først å bli beskyldt for å drive med narkotika og etterpå for å drive med menneskehandel. Dette er pressens makt, altså, sier Siem.

Siems bror bragte saken inn for Pressens Faglige Utvalg (PFU), men fikk ikke medhold i at Kapital hadde brutt god presseskikk.

Brødrene Siem tapte også et injuriesøksmål mot Hegnar i forbindelse med Kapital-artikkelen "Kristian og Ole Martin Siem: Kveg, olje og narkotika i Colombia".

- Nå må du høre her. Det riktige er å si at jeg ikke har vunnet frem. Når jeg ikke får Hegnar dømt i retten, betyr ikke det at det Hegnar skirver er riktig, sier Siem.

- Useriøst, meningsløst og alvorlig
Trygve Hegnar har ingen forståelse for kritikken Kristian Siem retter mot ham.

- Det er helt uakseptabelt at man kan skrive den type innlegg i en konkurrerende avis mot meg. Det er helt useriøst, meningsløst og virkelig alvorlig. Det Siem sier består av en rekke usannheter og helt uforståelige ting, sier Hegnar.

- Siem må tåle nederlag som en mann og slutte å sippe, svarer Hegnar.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.