Siem Offshore har fått godkjenning fra banker for en finansiell plattform som skal sikre selskapet de kommende årene som ventes å bli utfordrende, melder selskapet fredag.

Godkjenningen inkluderer en tre års forlengelse av den siste «bullet»-innbetalingen på all pantegjeld med forfall før 31. desember 2019, en utsettelse av alle avdrag for AHTS-flåten i 2,5 år med en «cash sweep»-mekanisme, i tillegg til en lettelse av noen låneforpliktelser de neste tre årene.

Betaling av renter og avdrag på all annen bankgjeld, bortsett fra gjelden knyttet til AHTS-flåten vil fortsette som normalt.

Avtalen er betinget av restrukturering av selskapets to obligasjonslån.

Videre har de blitt enige om å etablere et frittstående AHTS-selskap, Siem AHTS Pool (SAP). Siem Offshore har gjennom datterselskapet Siem Offshore Rederi solgt alle de åtte AHTS-fartøyene til selskapet, og det samme har pool-partneren Singa Star gjort med sine to skip. Siem vil ha en eierandel på 78,16 prosent av SAP, mens Singa Star vil ha en eierandel på 21,84 prosent.

Les også:

Tøffere torsketider

- Jeg beklager virkelig

Aksjerabatt på 98 prosent dnPlus

 

Se også på DNtv:

Slik fanget han alle pokémonene
Nick Johnson fra New York ble i begynnelsen av måneden den første i verden har fanget dem alle. I hvertfall alle de 145 pokémonene som så langt er tilgjengelig i mobilspillet Pokémon Go.
01:06
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.