USA hadde mistanke om at Siemens forsynte russisk etterretning med avansert kommunikasjonsutstyr, opplyser amerikanske etterretningskilder til den tyske avisen. Det er ikke kjent om den tyske etterretningstjenesten BND etterkom amerikanernes ønske om å spionere på Siemens.

En talsmann for Siemens sier at de ikke er kjent med at de har vært gjenstand for slik spionasje.

Tidligere har det fremkommet opplysninger om at tysk etterretning også skal ha spionert på industrigiganten Airbus Group, den franske regjeringen og EU-kommisjonen på oppdrag fra NSA.

Opposisjonen i Tyskland har krevd parlamentarisk gransking, noe statsminister Angela Merkel hittil har nektet å gå med på.

Avsløringene skal imidlertid ha ført til at Tyskland har trappet ned samarbeidet med amerikansk etterretning, først og fremst den storstilte avlyttingsoperasjonen som har vært drevet sammen med NSA i Bad Aibling sør for München. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.