- Generelt vil jeg si at det å lyve på seg en grad, ikke er en privatsak, sier Tetzschner.

Stortingsrepresentant Michael Tetzschner (H) er nestleder i kontroll- og konstitusjonskomiteen. Han reagerer på nyheten om at Telenors toppsjef Sigve Brekke innrømmer nå at han feilaktig tidligere har sagt at han har en grad fra Høgskolen i Bø.

Bladet Kapital skriver torsdag at Telenor-sjef Sigve Brekke i ti år påberopt seg en bachelorgrad fra Høgskolen i Telemark - tidligere Telemark Distriktsskole. Finanstidsskriftet viser til opplysninger fra skolen, og hevder at det hele var en bløff.

Stjeler fra andre

- Man skaffer seg en uberettiget konkurransefordel og stjeler samtidig fra de andre som fullfører grader eller leverer sannferdige CV-er, der en er åpen om studier som ikke er avsluttet med oppnådd grad, sier Tetzschner.

Tetschner fremhever at han selv har en fortid som høyskoledirektør på Handelshøyskolen BI.

- Jeg vet fra min egen tid på Handelshøyskolen BI  hvor stor innsats som gjøres for å sikre at eksamensbevis er riktige og grader dokumenterbare. Det er også en betydelig samfunnsinteresse i at man kan stole på norske grader og oppgitte meritter.

Ikke betydning for høring

Sigve Brekke.
Sigve Brekke. (Foto: Per Ståle Bugjerde)
Sigve Brekke er innkalt til høring i Stortinget i desember for å forklare seg om behandlingen av korrupsjonsmistanker i det delvis Telenor-eide Vimpelcom. Tetzschner ser imidlertid ikke at dette har betydning for Brekkes møte i Stortingets høring.

- Vi bør avholde oss fullstendig fra å gi uttrykk for subjektive oppfatninger om troverdighet eller mangel på sådan. Det bør gjelde for alle, hele tiden. Komiteen må arbeide med fakta, ikke sinnsstemninger, sier Tetzschner.

- Det er Telenors styre som til enhver tid som må vurdere om det har tillit til konsernsjefen Stortingskomiteen kan ikke være personalmyndighet i et selskap og, aller minst i et børsnotert AS med spredt eierskap, sier han.

Om høringen og forholdet til komiteen sier han:

- Å prekvalifisere noen av de vi inviterer ut fra personlige vurderinger av regelbrudd de måtte ha begått helt utenfor vår sak, ville fremfor alt vist mangel på rolleforståelse.  Da reduseres komiteens kontroll av statsrådenes embetsførsel til allmenn kommentarvirksomhet.

- Det er heller ingen grunn til å gå ut med sine private meninger fra selskapslivet når vi blir utfordret på hva vi mener om den eller den, sier Tetzschner.

Les alt om CV-saken her:

- Høres ganske merkelig og ganske utrolig ut

Brekke bekrefter feilaktig cv

Kapital: - Telenor-sjefen bløffet om høyskolegrad

DNs Eva Grinde: Det spørs om legge-seg-flat-trikset holder nå

 

Se DN TV: Sigve Brekke nekter juks

Sigve Brekke nekter juks
Konsernsjef i Telenor Sigve Brekke mener han ikke har jukset med sitt CV.
01:26
Publisert:

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.